مقابله با آسیب های اجتماعی نیازمند عزم جدی

مقابله با آسیب های اجتماعی نیازمند عزم جدی

مقابله با آسیب های اجتماعی نیازمند عزم جدی
پری نازمهاجرانی اسبلی
مددکاروآسیب شناس اجتماعی
زنان وآسیب های اجتماعی
مقابله با آسیب های اجتماعی نیازمند عزم جدی

“_با تحولات اجتماعی كه در سطح نظام های مختلف رخ می دهد، وجود ضریبی از آسیب ، فساد و فحشا در هر جامعه ای طبیعی است اما هنر مدیریت اجتماعی در این است كه به شیوه های كارامد این امر را به حداقل رسانده و سلامت اجتماعی را بسط دهد.-”

اکثر جوامع کنونی با مشکلات و معضلات متعدد اجتماعی دست به گریبانند که حیات جوامع بشری را با تهدید مواجه می کند. مسائل اجتماعی شرایط یا وضعیتی است که جامعه آنها را به منزله خطری برای راه و رسم زندگی می داند و ناگزیر درصدد رفع یا تعدیل آنها برمی آید. وقتی میان معیارها و واقعیات اجتماعی فاصله و اختلاف بوجود می آید ـ خواه نیروهای ایجاد کننده این شرایط، انسان یا طبیعت باشد ـ مشکلات اجتماعی ایجاد می شود و نهایتاً اعضای جامعه نسبت به چنین وضعیتی واکنش نشان می دهند. اهمیت این واکنش بر طبق اصول جامعه شناختی، عمدتاً تحت تأثیر ساخت جامعه، نهادها و ارزشهای آن می باشد.

بروز آسیبهای اجتماعی در جوامع انسانی اجتناب ناپذیر است اما نوع و میزان آن در جوامع مختلف با توجه به فرهنگ ها، اعتقادات و باورهای مردم متغیر می باشد. شناخت و رصد این آسیب ها در هر منطقه بسیار حائز اهمیت است بدین معنی که تا درد را نشناسیم درمان فایده ای ندارد. آسیب‌های اجتماعی معلول عوامل مختلفی در سطح خرد و کلان هستند. امروزه با توجه به تحولاتی که در جوامع مختلف در حال رخ دادن است تنوع آسیب‌های اجتماعی و افراد در معرض خطر به خصوص زنان نیز در حال تغییر شکل و افزایش است و دلایل مختلفی از جمله فقر در ابعاد مختلف  فرهنگی، عاطفی، اقتصادی، موجب تشدید آسیب‌های اجتماعی می‌شود. بسیاری از آسیب‌های اجتماعی موجب می‌شود که زنان به عنوان نیم مهمی از جامعه نتوانند مسیر تکامل انسانی و اجتماعی خود را طی کنند و همین امر تأثیرات منفی را بر ارا بر ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی آنان می‌گذارد.
یک تقسیم بندی کلی مشکلات وآسیب های اجتماعی دارای جنبه ذهنی و عینی می باشد. جنبه ذهنی آن در ادراکات و ارزشگذاری مردم جامعه در ردّ یا تأیید اینکه چه چیز مشکل اجتماعی می باشد، ظاهر می شود و جنبه عینی آن شرایط واقعی است که در آن مشکلات ارزیابی می شود

امروزه ، اولین قربانی آسیب هایی مانند: خشونت، همسرآزاری، ایراد صدمه ی عمدی، اذیت و آزار جنسی و… زن است. کشور ما هم از این قاعده جدا نیست؛ اما نکته ی مهم، توجه به حقوق جنسیتی افراد است که قانون گذار، در تمام ادبیات حقوقی خود، جایی برای حمایت جنسیتی افراد کم گذاشته است یا نه ؟
زنان آسیب‌دیده از لایه‌های پنهان جامعه هستند كه مولود زنجیره ای از عوامل نظیر فقر و مشكلات مالی و اقتصادی، گسست های ارزشی و اخلاقی هستند و كتمان مشكلات و مسایل آن ها نه تنها دردی را دوا نمی كند بلكه در تعمیق مشكلات اجتماعی و سلامت نیز به عنوان یكی از عوامل اثرگذار مستقیم نقش آفرینی می كند.
آماده نبودن شرایط و پذیرا نبودن جامعه و خانواده ها برای پذیرش این زنان خود دردی است بر دردها و مشكلات این قشر كه روز به روز بر پیچیدگی مسایل آنان دامن می زند و در بروز و افزایش جرائم و آسیب های مختلف آن ها بی تاثیر نیست.

ادامه دارد …

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *